Design Thinking bij maatschappelijke vraagstukken

Meer dan IT
Ons wordt vaak gevraagd of je Design Thinking alleen toe kunt passen bij vraagstukken in de technologische sector. Dat is zeker niet het geval! Design Thinking kan je overal toepassen, zolang je maar een complex probleem hebt op te lossen. Dus design thinking is bij uitstek geschikt voor maatschappelijke vraagstukken.

Complexe problemen komen overal voor, zo ook in in ambtelijke organisaties of in het sociaal domein. Daarom zijn maatschappelijke vraagstukken bij uitstek een ideaal onderwerp voor Design Thinking. Want daarmee leer je om op een creatieve manier te kijken naar problemen waar bedrijven en instanties mee kampen.

Voorbeelden van vraagstukken
Vraagstukken die aangepakt kunnen worden met Design Thinking:

  • Eenzaamheid onder jongeren komt steeds vaker voor. Hoe kan je dit verminderen?
  • Veel bedrijven willen iets doen aan hun ecologische voetafdruk. Hoe maak je jouw bedrijf, producten of diensten groener?
  • Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar. Hoe ga je obesitas te lijf?
  • Er zijn steeds meer mensen hulpbehoevend en de zorg kampt met tekorten. Hoe kunnen we de werkdruk voor zorgverleners verlagen?

Hoe gaan we te werk?
Door een workshop Design Thinking te volgen, leer je om op een creatieve manier nieuwe ideeën genereren. En niet vanuit de bril van de instantie, maar vanuit het gezichtspunt van de mensen die betrokken zijn bij het vraagstuk. Wij gaan in onze workshop praktisch te werk: geen PowerPoints en maar een klein beetje theorie. Zodat je naar huis gaat met oplossingen die je gelijk toe kunt passen!

Meer informatie
Wil je meer weten of wil je dat wij deze workshop in-company verzorgen? Mail dan naar info@techminded.org.

Design thinking bij maatschappelijke vraagstukken