Cybersecurity awareness workshop

Compleet Cybersecuritypakket

Hoe is het gesteld met de cybersecurity awareness in uw bedrijf? Elk bedrijf heeft te maken met digitalisering en dit ontwikkelt zich in rap tempo. Zeker met de opkomst van hybride werken. Werken in een digitale omgeving brengt helaas ook bedreigingen met zich mee: cybercriminelen die het op uw data hebben voorzien of uw bedrijf plat willen leggen. Want denk maar niet dat hackers het alleen op multinationals hebben gemunt: juist kleine bedrijven zijn aantrekkelijk voor ze, omdat de beveiliging vaak minder sterk is. Het beveiligen van data wordt dus steeds belangrijker en dit begint bij de eerste en belangrijkste ‘firewall’, de mens.

Weten uw medewerkers wat ze moeten doen om veilig te werken? Hoe gaat jullie bedrijf om met gevoelige informatie? Iedereen weet dat je niet op een link moet klikken die komt van een ‘Nigeriaanse prins’, maar wat als de aanvallen geraffineerder zijn? Inmiddels is het vaak niet meer de vraag of je bedrijf gehackt gaat worden, maar wanneer. Hoe kunnen uw medewerkers zich daar het best tegen wapenen?

Techminded brengt uw beveiliging naar een hoger niveau. Het complete cybersecuritypakket bestaat uit:

  • Een intake
  • Een phishingsimulatie
  • Een bezoek van een mystery guest
  • Telefoontjes door een mystery caller
  • Een interactieve cybersecurity awareness workshop voor uw medewerkers om hun cyberskills te verbeteren

De informatiebeveiliging intake

We starten het traject met een intake om te achterhalen waar uw bedrijf precies behoefte aan heeft op gebied van informatiebeveiliging. Wat is nu het niveau van jullie awareness en op welk level willen jullie komen? Moet de focus liggen op de leidinggevenden of juist meer op de werkvloer? Of allebei?

cybersecurity awareness training

De phishingsimulatie

Wist u dat 85% van de organisaties weleens slachtoffer is geweest van een phishingaanval? De phishingmails worden steeds verfijnder en zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden. Het aantal mensen dat op een phishinglink klikt is helaas hoger dan u zou denken. Hoe kwetsbaar is uw organisatie? In de periode voorafgaand aan de workshop simuleren wij een phishingaanval om de zwakke punten in de security awareness van uw bedrijf te achterhalen. De phishingsimulatie zorgt voor bewustzijn en dient als input voor de cybersecurityworkshop.

De cybersecurity mystery guest

Heeft uw bedrijf een clean desk-policy of laten collega’s belangrijke documenten op hun bureau liggen? Worden schermen gelockt als mensen even van hun plaats zijn? Bij informatiebeveiliging denk je snel aan digitale veiligheid, maar indringers kunnen ook nog steeds fysiek hun slag slaan. De mystery guest kijkt kritisch hoe uw organisatie ervoor staat, uiteraard zonder medeweten van de medewerkers. De bevindingen worden – geanonimiseerd – gedeeld tijdens de workshop.

Mystery calling

Lukt het om doorverbonden te worden naar uw medewerkers? En welke informatie geven ze dan prijs? In het cybersecurityprogramma krijgt uw organisatie een aantal telefoontjes van de mystery caller die social engineering in zal zetten om toegang te krijgen tot uw organisatie en zo de reactie van uw medewerkers kan testen. De bevindingen en aanbevelingen zullen tijdens de workshop besproken worden. Uiteraard zonder naming en shaming.

password icon

De cybersecurityworkshop

In de workshop Informatiebeveiliging wordt het bewustzijn op een interactieve wijze getoetst met spellen en opdrachten. De deelnemers gaan naar huis met concrete tips die ze gelijk toe kunnen passen. Zo wordt er gewerkt aan structurele gedragsverandering zodat de kans om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit verkleind wordt.

Wat leert u tijdens de cybersecurity awareness workshop?

De interactieve workshop duurt twee uur en kan daardoor bijvoorbeeld goed gepland worden tijdens een inhoudelijke teamdag. Tijdens de training wordt onder andere aandacht besteed aan ontwikkelingen, relevante wetgeving zoals de AVG, de veiligheidsrisico’s voor uw organisatie, praktische maatregelen en tips om de deelnemers weerbaarder te maken.

Per sessie kunnen er 20 deelnemers meedoen, meer in overleg. Wij verzorgen de cybersecurity awareness workshop bij u op locatie en stemmen de inhoud van tevoren met u af zodat de training zo goed mogelijk aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden.

Wat maakt ons cybersecuritypakket uniek?

Wij maken geen gebruik van ellenlange PowerPoints, maar leggen alles stap voor stap uit middels interactieve opdrachten. Geen zenden en ontvangen dus, maar actieve participatie waardoor kennis beter blijft hangen.

Heeft u interesse in ons pakket? Neem dan contact op met TechMinded.

  • All-in-one: dus inclusief een phishingsimulatie, mystery caller, mystery visit en workshop
  • Duur workshop: 2 uur
  • Ervaring van de deelnemers is geen vereiste  
  • Kosten complete pakket: 2700 euro voor 20 personen

Natraject

Het cybersecuritypakket geeft een grote boost aan de awareness binnen uw organisatie. Maar hoe zorgt u ervoor dat dit niet snel weer verwatert? Heeft u behoefte aan ambassadors in uw organisatie die ervoor kunnen zorgen dat cybersecurity een integraal onderdeel van de praktijk wordt? Of wilt u dat wij blijvend betrokken blijven? Ook hierin kunnen wij u voorzien. Heeft u behoefte aan een natraject? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.